Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Méltánytalanul kevés politikai figyelem az oktatásban

Méltánytalanul kevés politikai figyelem az oktatásban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Méltánytalanul kevés politikai figyelmet kap az oktatás Magyarországon – mondta Gyöngyösön Hoffmann Rózsa országgyűlési képviselő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense. Mint előadásában megfogalmazta: az oktatás kérdése döntő fontosságú lehet a válság kezelésében is.

Az ország jövőjének záloga ugyanis az oktatás, ezért is választotta a Jövőnk a tét címet előadásának a kereszténydemokrata politikus, aki a Gyöngyösi Keresztény Értelmiségi Kör meghívására érkezett a Berze Nagy János Gimnáziumba. Hoffmann Rózsa arról beszélt: a politikának sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítania az oktatásra, hiszen ez alapvetően meghatározza jövőnket.
Hoffmann Rózsa szerint az oktatás a történelemben többször bizonyította, hogy képes talpra állítani az országot, ezért is van komoly felelőssége a kormányoknak. A szakértő szerint az utóbbi években több rossz oktatáspolitikai döntés is született, ezek sorába tartozik a bolognai képzés elsietett bevezetése is.
A docens egyébként Gyöngyöshöz is kötődik, hiszen Komenczi Bertalannal, a gimnázium volt igazgatójával közösen vettek részt a nyolcosztályos gimnáziumi rendszer kidolgozásában.
Pifkó Tamás


Tovább az archívumra