Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Iskolatörténet, ötven évről

Iskolatörténet, ötven évről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Iskolatörténeti kiállítást szervezett 50. évfordulója alkalmából az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A megnyitón korabeli úttörő dalokkal és tanórával emlékeztek a régi idők iskolájára, a kiállításban pedig helyet kaptak a múlt fontos tárgyai, mint a diavetítő, betűkirakó, úttörő nyakkendő és síp. A különleges évforduló alkalmából egy új Egressy Béni mellszobor is készült, amelynek hamarosan méltó helyet keresnek a pedagógusok.

Korabeli úttörő dallal, majd tanári jelentéssel kezdődött az 50 éves Egressy Béni Általános Iskola iskolatörténeti kiállítása, amelyen azok a tárgyak kaptak helyet, amelyet az iskola megnyitásától, vagyis 1966. szeptember elsejétől használtak a tanárok és a diákok, valamint tabló készült a korábbi igazgatókról és tanárokról is. A korabeli kiállítás megrendezését rengeteg utánajárás és kutatómunka előzte meg.

– Mindenkinek a keze munkája benne van, régi képeket bekértünk a kollégáktól, mindent, amit tudtunk, megszereztünk ahhoz, hogy érdekes és jó kiállítás legyen belőle – ecsetelte Lipkovics Gábor igazgató.

A kiállítást minden osztály megnézi, hogy lássák az eltelt 50 év eszközfejlődését, és azt, hogy szüleik, nagyszüleik hogyan tanultak. Az évforduló alkalmából egy új, Egressy Béni mellszobor is készült, Koltay László szobrász-művész munkája.

– Méltó helye lesz majd később, de ahhoz még idő kell, valahol az aulába fogjuk elhelyezni, hozzátartozó emléklappal – jegyezte meg az igazgató.

A megnyitón egy kisfilmet is levetítettek, amelyben olyan régi mozgóképek láthatóak, amelyek az iskolához köthetők.
A kiállítás még jó pár hétig látható lesz, addig minden szülő, pedagógus, vagy érdeklődő vissza tud emlékezni a régi idők iskolájára.


Tovább az archívumra