Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kétszáz millió a körzetre

Kétszáz millió a körzetre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A körzetek közül a legnagyobb összeget, mintegy 200 millió forintot fordítottak idén a 2-es számú választókörzet fejlesztésére ebben az évben. Szükség is volt rá, hiszen ez a legelmaradottabb körzet a városban- mondta évértékelő beszédében Kévés Tamás önkormányzati képviselő. A tervezett fejlesztések legnagyobb része megvalósult az idei évben, de 2017-re is több beruházás tervben van.

Több mint 120 millió forintból ivóvíz- és szennyvízvezeték, közel 30 ingatlan gázellátása valósult meg, valamint térburkolatos utat és járdát alakítottak ki a Petőfi utcáról nyíló zsellérközös területen. Ez volt az idei év legnagyobb volumenű beruházása a 2-es számú választó körzetben – kezdte évértékelő sajtótájékoztatóját Kévés Tamás, a körzet képviselője. De ezen kívül is több beruházás megvalósulhatott 2016-ban.

– A Menház út- Verseghy útnak aszfaltozása, szilárd burkolattal való ellátása, csapadékvíz elvezetése. Megoldódott a Vargák tere, illetve a szociális város rehabilitációból kimaradt Eötvös térnek a szennyvízelvezetése. Ezen felül pedig három darab kamera került kihelyezésre – sorolta.

A Gyümölcsös, valamint a Gyöngyöspatak utca járdaszakasza is megújult, közel 5 millió forintból. A körzetben szükség van még járdafelújításra – tette hozzá a képviselő, ezek a tervek szerint jövőre megvalósulnak. 2017-re tervezik a Zsellérközös beruházások folytatását, erre a számítások szerint 75 millió forintot szánnának.

– A most, ebben az évben végrehajtott Vargák tere, Rozgonyi utca, Sárosi utca szilárd burkolattal való ellátása a legfontosabb feladat. Ez kb. egy 55 millió, tehát a jövő évre is marad fejlesztésként legalább egy 120-130 millió forintnyi igény ebben a körzetben – számolta össze.

Kévés Tamás elmondta: régi gond a Petőfi utca úthibákkal teli aszfaltja, ám mivel az út az állam fenntartása alatt áll, az önkormányzat csak jelezni tudja a közút kezelőjének a gondot, a képviselő ígérete szerint lépéseket fog tenni, hogy könnyebbé váljon a közlekedés ezen az úton.


Tovább az archívumra