Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítsünk!

Segítsünk!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mi a teendő, ha hajléktalan személyt látunk, vészhelyzetben? – ebben segít az a tájékoztató, melyet a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, valamint a Gyöngyösi Önkormányzat együttműködve hozott létre a közelmúltban. A régóta tartó rendkívüli hidegben fontos, hogy az utcán élőkre jobban figyeljünk. A gyöngyösi Hajléktalan Szállón, Jelenleg több mint 36 fő veszi igénybe a szolgáltatást, létszámnövekedés esetén krízismatracok állnak rendelkezésre. Fontos, hogy ha veszélyhelyzet áll fent, akkor ne hagyjuk annyiba, értesítsük a mentőket, vagy a segélyhívót.

Épp tévét néznek a meleg társalgóban a Hajléktalanszállón – ők már jó helyen vannak, van fedél a fejük fölött, nem fagyoskodnak az utcákon. De mi történik abban az esetben, ha mégis látunk hajléktalan személyt a városban? Ebben segít az a folyamatábra, melyet a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, és a Gyöngyösi Önkormányzat készített nemrégiben.

– Ez egy ilyen kis mankó lehet. Tartalmazza az intézmény elérhetőségeit, telefonszámait, címét, illetve az egyéb segélyhívó diszpécserszolgálatoknak, vagy az egyéb értesítendő szerveknek, mint a helyi önkormányzat, a rendészetnek, rendőrségnek, és akkor ott le van írva, hogy melyik esetben merre induljunk el. Tehát ez nem konkrétan magyarázat, ez segítség – vélekedett Őszi Benjámin, a Hajléktalanok Gondozóháza vezetője.

Ha nincs veszélyhelyzetben az érintett személy, szóban értesíthetjük, hogy menjen el a gondozóházba – mondja Őszi Benjamin. Hozzátette: ha orvosi ellátást igényelnek, ne féljünk segíteni.

– Amennyiben veszélyhelyzet van, tehát eszméletlen, nem reagál, alszik, vagy esetleg azt mondja, hogy nem tud járni, vagy bármi más jellegű probléma van, azt gondolom, hogy az elsődleges szempont mindig az, hogy ugye az emberi élet megmentése és ennek érdekében elsősorban a segélyhívót, illetve a mentőket kell értesíteni. Tehát a 112-es telefonszámot, vagy pedig a 104-es segélyhívószámot – tette hozzá a szakember.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ne féljenek a hajléktalanok bemenni a gondozóházba, hiszen egyebek mellett étel, csomagmegőrzés, és mosási lehetőség is várja őket.

Jelenleg több mint 36 fő veszi igénybe a szolgáltatást, de senkit nem hagynak az utcán, így krízis matracokon várják az otthontalanokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:05
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság