Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szerződést bonthat a hatvani önkormányzat a helyi kórházat üzemeltető HospInvest Zrt.-vel

Szerződést bonthat a hatvani önkormányzat a helyi kórházat üzemeltető HospInvest Zrt.-vel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A csődvédelem alatt álló cégnek augusztus végéig kellene új befektetőt találnia, de ezt Hatvanban nem várnák meg. Már csütörtökön szavaznak a szerződésbontásról. Úgy tudjuk, Gyöngyösön egyelőre nem készülnek hasonló lépésre.

A hatvani volt az első a három heves megyei önkormányzat közül, amely szerződést kötött a helyi kórház működtetésére a HospInvest Zrt.-vel, még 2006-ban. Most az első lehet, amely felbontja a szerződést. A gyöngyösi és az egri kórházat is üzemeltető társaság idén áprilisban kért és kapott csődvédelmet, miután számlavezető bankjuk több mint egymilliárd forintot emelt le számlájáról a cég tartozásainak rendezésére. A HospInvest Zrt. most új befektetőt keres, hárommilliárd forintra lenne szükségük ahhoz, hogy újra biztonságosan működhessenek. Ám úgy tűnik, ezt Hatvanban nem várják meg, a csütörtöki képviselőtestületi ülésen ugyanis Érsek Zsolt polgármester kezdeményezésére arról döntenek majd a városatyák, hogy felbontsák-e a társasággal kötött szerződésüket, és egy új önkormányzati céget hozzanak létre a működtetésre, amely várhatóan szeptembertől működtetné a kórházat. Érsek Zsolt a lépésről csütörtök előtt nem kívánt nyilatkozni, és senkit sem értünk utol a HospInvest részéről sem.

Gyöngyösön szintén csütörtökön tárgyalnak a kórház jövőjének kérdéséről, addig azonban a képviselő-testület még több kérdésre is választ vár az üzemeltetőtől, így a szerződésbontás várhatóan nem kerül napirendre. A megyei kórházak jövőjéről egyébként már Egerrel és a megyei önkormányzattal is folynak egyeztetések.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-05-26 )

Tovább az archívumra