Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hétfőn elfogadott törvény szerint 2010-től egyre többen lesznek, akik igénybe fogják venni ezt és a bölcsődei szolgáltatásokat

A hétfőn elfogadott törvény szerint 2010-től egyre többen lesznek, akik igénybe fogják venni ezt és a bölcsődei szolgáltatásokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A családi napközi azoknak a gyerekeknek az ellátását oldja meg Gyöngyösön, akik még nem írattathatók be óvodába, ám a szüleik nem tudnak már otthon maradni velük.

A 2010. május elsejétől születendő gyerekek szüleinek két évig jár majd a gyermeknevelési segély, azaz a gyes. A gyermekgondozási díj, vagyis a gyed szintén maximum a gyermek két éves koráig adható. Ezzel a döntéssel számos szülő helyzetét nehezítik majd meg, hiszen a kicsiket nem mindenki tudja elhelyezni. Gyöngyösön a bölcsődék mellett már működik családi napközi is, ami 32 gyermek ellátását oldják meg. Jelenleg is túljelentkezés van.
Városunkban pillanatnyilag több mint 40 fő vár elhelyezésre, ám az intézmények kihasználtsága már most is 120%-os.
UNIOS pályázaton már nyert a város, így a Dobó úti Bölcsődét két csoporttal tudják majd kibővíteni. Ennek engedélyezése folyamatban van, s ha elkészül, plusz 24 gyermek ellátását oldják majd meg.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-05-27 )

Tovább az archívumra