Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Születésnapi köszöntés

Születésnapi köszöntés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

90 éves születésnapot ünnepeltek Gyöngyösön. Czakó Józsefnét köszöntötte gyermekei mellett Hiesz György polgármester is.

Virágcsokorral, édességekkel és jókívánságokkal érkezett Hiesz György polgármester a 90. születésnapját ünneplő Czakó Józsefnéhez. A tősgyökeres gyöngyösi kapás családból származó ünnepelt 1927. január 30-án, a család 7. gyermekeként született, egész életét Gyöngyösön töltötte. 1947-ben ment férjhez Czakó Józsefhez, és 3 gyermekük született, Jóska, István és Edit. Erzsike néni leghosszabb ideig a városháza konyháján dolgozott, ahol a kézilány munkakörtől a szakácsnő beosztásig látta el munkáját. A mai napig szívesen főz gyermekeinek, unokáinak, és a vendégeket is saját készítésű túrós süteménnyel várta.

Erzsike néni 22 éve özvegyen éli mindennapjait. Jelenleg is egyedül vezeti háztartását gyermekei és unokái támogatása mellett. Télen inkább tévézik, de ha kitavaszodik, a kiskertben kapálgat, gondozza a virágait. Ma már leginkább bottal jár, de akkor is dolgozgat – mondja.


Tovább az archívumra