Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pályáztak

Pályáztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A múlt év során jelentős pályázati forrásokat használt fel szolgáltatásainak fejlesztésére a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ. A bevételeket hajléktalanellátásra, eszközfejlesztésre, illetve szakmai továbbképzésekre fordították. A támogatások jelentős része az idei évre is áthúzódik.

Az ellátásban résztvevő személyek életminőségének javítása volt a célja a tavaly benyújtott pályázatoknak, amelyben a hajléktalanellátás területén közel kétmillió forintot tudtak felhasználni eszközfejlesztésre, utcai szociális munka elvégzésére, illetve gyógyszerek beszerzésére. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a központ szakembereinek továbbképzésére is.

– Szintén a múlt évben indult el nem csak a hajléktalanellátásban, hanem a pszichiátriai szenvedélybetegek ellátásában és akár a családsegítő, gyermekjóléti szolgálatnál is az ott dolgozó szakemberek személyiségének, szakmai személyiségének karbantartása. Erre nagyon jó módszer a szupervízió, amit vagy csoportban, vagy egyéni szupervízióban vettek igénybe a kollégáim – részletezte Maka Piroska igazgató.

A megváltozott munkaképességű személyek juttatása is jócskán emelkedik, szintén pályázati forrásból. Jelenleg 25-en dolgoznak napi négy órában, a támogatásnak köszönhetően pedig közel a dupláját is megkereshetik az eddig kapott összegnek.

– Az intézmény a fenntartó egyetértésével benyújtott egy tizenkilencmilliós pályázatot, amely egyrészt arról szól, hogy azok a megváltozott munkaképességű emberek, akik ebben a projektben dolgoznak, az eddigi 375-400 forintos óradíj helyett a dupláját is megkaphatják – mondta el az igazgató.

Pályázati forrásból bővítenék a foglalkoztatottak tevékenységi körét is. Támogatás segítségével új varrógépeket szereznének be, illetve kiterjesztenék a mosatási szolgáltatást is – tette hozzá Maka Piroska, az intézmény vezetője.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság