Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Koriolimpia

Koriolimpia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Játékos koriolimpiát szervez a műjégpálya üzemeltetője február tizennyolcadikán. A versenyre tízfős iskolai csoportokat várnak, akiknek különböző ügyességi feladatokat kell végrehajtaniuk. A döntőbe csak selejtező után juthatnak be a legügyesebbek. A kvalifikációt a verseny időpontja előtt bármikor teljesíthetik a jelentkezők, a győztes csapat pedig ajándékban részesül.

Legalább ennyire kell tudni korcsolyázni annak, aki szeretne elindulni az első gyöngyösi koriolimpián. A műjégpálya üzemeltetője a február huszonötödikei zárás előtt ugyanis szerette volna még tartalommal megtölteni a maradék időszakot és ügyességi vetélkedőt szervez az iskolásoknak.

– Egy ilyen játékos koriolimpia elnevezésű kis ügyességi feladatversenyt hirdetünk, ami roppant egyszerű három feladatból áll, illetve egy alapszakasz és egy döntőre lehet szétosztani. Azt kértük az iskoláktól, hogy bátran jelentkezzenek különböző korcsoportokba tízfős vegyes csapatok, tehát öt fiú, öt lány legyen ebben a csapatban – mondta el a részleteket Juhász Péter.

Sokan naponta gyakorolnak a jégen, a cél persze nem a felkészülés, hanem a szórakozás. Így viszont a legkisebbek már néhány évesen megtanulnak korcsolyázni.

Jól is jön a tudás, hiszen ez mindenképpen kell ahhoz, hogy eredményesek legyenek a csapatok, akik három korosztályban indulhatnak. A legkisebbek a harmadik és negyedik osztályosok, a következő az ötödik és hatodikosak, a felső kategóriában pedig a hetedik és nyolcadik osztályosok indulhatnak.

– Elsősorban már olyan gyerekekre számítunk, akik tudnak korcsolyázni, tehát lesznek szlalompályák, van olyan, amikor már eszközt kell kézbe venni és azzal kell terelgetni, mondjuk egy hoki ütővel egy gumilabdát szlalomban, vagy egyenesen, illetve szintén egy ilyen kis ügyességi feladat, teniszlabda, korcsolyázás, tehát egy picit megpróbáljuk ezt kombinatívvá tenni – árulta el Juhász Péter.

Minden nevező ajándékot kap egy ingyenes belépő formájában, a díjátadót pedig jég diszkóval kötik össze. Még érdemes jelentkezni, hiszen a kori olimpia február tizennyolcadikán lesz.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:03
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
18:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság