Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Belpolitikai témák uralják az európai parlamenti választási kampányt

Belpolitikai témák uralják az európai parlamenti választási kampányt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tét, hogy a két nagy párt mellett ki lesz itthon a harmadik politikai erő. Nem biztos azonban, hogy ez eldől majd: az egyik legfrissebb felmérés szerint a Jobbik és az SZDSZ is küldhet képviselőt Brüsszelbe.

Sokfélék vagyunk, mégis egy nemzetet alkotunk – ezt az üzenetet képviseli az a vándorkiállítás, amelyet az SZDSZ hozott Gyöngyösre. Szent Iványi István, a párt európai parlamenti listájának vezetője a bábuk között azt mondta: az SZDSZ továbbra is ezt a sokszínűséget szeretné képviselni az európai parlamentben. Mind fogalmazott: Magyarország számára nagyon fontos, hogy a néppárti és a szocialista frakció mellett a liberálisok között is legyen képviselője.

Hasonlóan látja ezt Iványi Gábor is, aki a gyöngyösi Liberális Kub legutóbbi vendége volt. Õ azt mondta: ha egy képviselőt be tudnak juttatni az európai parlamentbe, azzal már elégedettek lennének.

Az egyik legfrissebb, hétfőn publikált közvéleménykutatás szerint erre az SZDSZ-nek megvan az esélye. A liberálisok mellett a felmérés szerint a Jobbik szintén egy, a Fidesz 15, az MSZP pedig öt mandátumhoz juthat a vasárnapi voksoláson.

Pifkó Tamás


Tovább az archívumra