Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vona: ez nem megoldás

Vona: ez nem megoldás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem tartja megoldásnak a minimálbér-emelést Vona Gábor. A Jobbik elnöke Fórum című műsorunkban fejtette ki álláspontját az év elején életbe lépett változással kapcsolatban. Emellett többek között egy évtizedek óta megoldásra váró társadalmi probléma, valamint az olimpia pályázat is szóba került.

Már régen esedékes lett volna az év elején végrehajtott minimálbér és garantált bérminimum emelés. Volna Gábor azonban nem elégedett, véleménye szerint ez kevés ahhoz, hogy a magyar fiatalok ne külföldön találják meg a számításaikat.

– Nem a minimálbér pusztán a minimálbér Magyarországon a probléma, hanem az általános bérszínvonal. Nagyon sokan, 100 ezrével azért menekültek el külföldre, mert nem tudtak abból a bérből megélni, amit Magyarországon megkerestek. Ha valamivel foglalkozni kell ma Magyarországon, az pont ez a kérdés. És ezt nem lehet annyival letudni, hogy növeltük a minimálbért és a bérminimumot. Lehet azt mondani, hogy Magyarország teljesítőképessége most ennyit tesz lehetővé, de szerintem ez nem igaz – fejtette ki.

A Jobbik elnöke kitért egy fontos, a rendszerváltás óta megoldásra váró feladatra is. Vissza kell vezetni a munka világába azokat a fiatalokat, akiknek a családjában generációk óta nem dolgozik senki, valamint jövőképet kell mutatni a kilátástalan sorban élő gyerekeknek.

– Hiába jár a gyerek iskolába, amikor hazatér a családi fészekbe, már amennyiben ez fészeknek nevezhető, akkor olyan alulszocializációs hatások érik, ami az egész iskolai oktatásnak tönkreteszi a munkáját. Ilyenkor szakmai alapon felmerülhet annak a kérdése, esélye, vagy lehetősége, hogy a kisgyereket kiemelni ebből a nehéz környezetből és bizonyos időre egy bentlakásos iskolában, megfelelő tanári felügyelet alatt megpróbálni őt a társadalmi normákhoz, a társadalmi szocializációhoz hozzá segíteni – fejtegette.

Vona Gábor mindezek mellett beszélt Magyarország olimpia pályázatáról is. A Jobbik elnöke úgy gondolja, arra kellene választ találni, hogy Magyarország szakmailag, gazdaságilag és infrastrukturálisan meg tud-e rendezni egy olimpiát. Véleménye szerint nem lett volna szabad politikai kérdést csinálni ebből a lehetőségből.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság