Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Heves megye pártvezetőit is megkérdeztük az EP- voksolás tanulságairól

Heves megye pártvezetőit is megkérdeztük az EP- voksolás tanulságairól

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az MSZP és az SZDSZ kudarcként értékeli megyei szereplését, a Fidesz, a Jobbik és az MDF viszont igazolódni látja eddig képviselt politikáját az elért eredményekben.

A Fidesz jó úton jár, és ez még a hagyományosan baloldali beállítottságú Észak_magyarországon elért eredményeiben is meglátszik – vélte a párt megyei elnöke, Balázs József.

Várható volt, hogy az MSZP rosszul szerepel, merthogy épp a válságkezeléssel vannak elfoglalva, ami érthetően népszerűtlen intézkedésekkel jár – vélik a szocialisták. Ám szerintük a Jobbik nem az MSZP, hanem a Fidesz elől szerzett voksokat a megyében.

A Jobbik Hevesben is meglepően jól szerepelt, egyre nő a bázisa, bár a most elért eredmény a párt megyei irányítója szerint az elmúlt alig három hónap munkájának gyümülcse.

Az MDF szerint beigazolódott, hogy helytelen a Fidesz egy a tábor-egy a zászló-felfogása, vagyis a jobboldalon nem csak egy pártnak teremhet babér. Ugyanakkor Dávid Ibolya a szakértői munkáról szóló elképzeléseit is alátámaszthatja a megszerzett egy mandátum.

Az SZDSZ-nek meg kell újulnia, és avasárnapi kudarc után le kell vonnia a személyi konzekvenciákat – mondta Gyurkó Péter megyei elnök. Úgy vélte: a párt hibája az, hogy mindeddig nem tudtak széles bázisú, vidéken is jól megjelenő polgári párttá válni.

Az SZDSZ elnöke, Fodor Gábor ma felajánlotta lemondását, melyet a párt ügyvivői testülete tudomásul vett. A döntés a szombaton összeülő országos tanács kezében van.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-06-08 )

Tovább az archívumra