Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fontos határidő őstermelőknek

Fontos határidő őstermelőknek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Március huszadikáig kell érvényesíteni a gazdáknak őstermelői igazolványaikat. Amennyiben ezt elmulasztják, akkor az szja törvény értelmében a költségeket és bevételeket nem számolhatják el az egész naptári évre, csak a kiváltás utáni időszakra. Számolt be televíziónknak Káli Nándor falugazdász.

Fontos határidő jár le a gazdáknak március huszadikán, ugyanis eddig az időpontig érvényesíthetik az idei évre őstermelői igazolványaikat. A határidő után már nem tudják elszámolni a teljes évre a bevételeiket és kiadásaikat. Sok gazda figyelmét megtéveszti, hogy az igazolványon két időpontot is feltüntetnek. Ezek közül az érvényességet kell figyelembe venni.

– A tavalyi évben kiküldésre került a gazdálkodók részére egy plasztik kártya formátumú új őstermelői igazolvány, ami kétféle időpontot tartalmaz. Van egy hatályossága, ez öt év. Általában a gazdálkodóknak ez 2020. december 31-ig szól. És ez az időpont nagyon sok gazdálkodót megtévesztett. A hatályosság nem ugyanaz az érvényességgel. Az érvényességhez minden évben március 20-ig meg kell hosszabbítani a kártyát – magyarázta Káli Nándor falugazdász.

Egyelőre még sok gazda nem érvényesítette az igazolványát, amit a falugazdász irodában, vagy akár saját lakhelyükön is megtehetnek – tette hozzá Káli Nándor.

– Az őstermelői igazolványokat a körzetközpontokban, illetve a falugazdászoknak a kihelyezett fogadóidőpontjaikban a településeiken tudják megérvényesíteni. Az érvényesítéshez hozni kell a plasztikkártyát, a személyes azonosító okmányaikat, személyigazolvány, lakcím kártya, adókártya, illetve, ha földhasználatban az előző évekhez képest változás van, akkor a földhasználati lapot is kérjük bemutatni – tette hozzá a szakember.

Az igazolványokat március huszadika után is érvényesíthetik az őstermelők, de a falugazdászok felhívják a figyelmet, hogy az szja kedvezményeket teljes évre, csak a határidő betartásával tudják igénybe venni. Az érvényesítés nem kerül pénzbe a gazdáknak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság