Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Színlelt szerződés nincs, veszteség lesz a gyöngyösi kórháznál

Színlelt szerződés nincs, veszteség lesz a gyöngyösi kórháznál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy 13-14 millió forint havi veszteséget okoz a Bugát Pál Egészségügyi Kht. pénzügyi menetében a július elsejével megváltoztatott finanszírozási rendszer. Sorbanállás nem lesz, a szakrendelések ötperces időkorlátja is tartható az igazgató-főorvos szerint. Úgynevezett „színlelt” szerződésekkel dolgozó orvosok nincsenek a gyöngyösi kórháznál.

Az aktív betegellátás területén a Bugát Pál Kórház havi 10 milliós veszteséget könyvelhet el majd a finanszírozási rendszer július elsejei változása miatt. Ehhez jön még havi 6-800 ezres mínusz a krónikus betegellátás területén.

 

Mindez azt jelenti, hogy ha a tavaly az egészségbiztosítási pénztár által utólag megtérített kezelések arányát 100 százaléknak vesszük, akkor július 1-től ez csak 95 százaléknak felel meg. Az úgynevezett színlelt szerződésekkel kapcsolatos ellenőrzések – ok híján – viszont bizonyosan nem érintik az intézményt.

 

Az igazgató azt is hozzátette: az áfaemelés, az energiaárak növekedése várhatóan további terheket ró majd az intézmény gazdálkodására. Itt további havi 2 milliós deficittel számolnak. Ennek megfelelően szakmai és önkormányzati érdekeket is egyeztetve újra kell gondolni a kht. gazdasági működését. Dr. Sebes Gábor igazgató-főorvos ígérete szerint sorbanállás nem várható, a betegek az intézkedések nyomán semmilyen hátrányt nem szenvedhetnek.

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2006-07-07 )

Tovább az archívumra