Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kft-t alakított a kórházműködtetésre a gyöngyösi grémium

Kft-t alakított a kórházműködtetésre a gyöngyösi grémium

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ügyvezető Csont István lett. A felügyelőbizottság tagjai: Füleki Menyhértné, Dr. Kelemen Tibor, és Dr. Lénárt András.

A gazdasági társaság újjáélesztéséről most \”a biztonság kedvéért\” határoztak – hangsúlyozta a polgármester, s hozzátette: nem
önkormányzati, intézményi működtetésben gondolkodnak. Inkább egy gazdasági társaság kezében tartanák a kórházüzemeltetést, külső befektető bevonásával. Mint a városvezető kifejtette, a 32 ezres város adófizetői semmiképp sem fedezhetik 140 ezer potenciális beteg gyógyításának költségeit – ezért kell a külső befektető.

A HospInvesttel való szerződésbontásról még mindig nincs szó, hiszen az önkormányzat korábban június 30-ai ülésére kért jövőképet a kórházvállalattól. Ha ezt megismerik, akkor döntenek a folytatásról, mely lehet szerződésbontás – egyoldalúan a város részéről, illetve közös megegyezéssel -, de lehet újabb haladék adása is – jegyezte meg a polgármester.

Megkerestük a Polgári Frakció irányítóját, Dr. Tatár Lászlót is, aki egyelőre nem kívánta kommentálni a fejleményeket, de jelezte:
hamarosan a nyilvánosság elé állnak saját véleményükkel.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra