Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sok a súlyos motoros baleset a Mátrában

Sok a súlyos motoros baleset a Mátrában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendőrség évek óta küzd a jelenség visszaszorításáért, egyelőre kevés sikerrel. Most új módszert is bevetnek: nyílt közbiztonsági napot tartanak, hogy így hívják fel az érintettek figyelmét a veszélyekre.

A 24-es főút mátrai szakasza a motorosok kedvelt versenypályája. Az átlagosnál jóval több baleset történik ezen itt, és igen magas a súlyos sérülésekkel, illetve halállal végződő motoros balesetek száma is. A rendőrség fokozott ellenőrzésekkel igyekszik visszaszorítani a tragédiák számát. Most biztonságos körülmények között, a többi közlekedő veszélyeztetése nélkül próbálhatják ki tudásukat a motorosok Gyöngyös mellett, a visontai Brezova-tanyán.

A rendőrség első alkalommal próbálja így megszólítani a motorozás szerelmeseit, és különböző programokkal, kiállításokkal is várják az ideérkezőket. Bemutatják a sokkoló kampány transzparenseit is, a szabálytalan közlekedésből eredő súlyos balesetek fotóival.

A közúti ellenőrzések természetesen nem állnak le, a legutóbbi európai közlekedésbiztonsági akció során Heves megyében 106 rendőr részvételével végrehajtott 559 járművezetőt ellenőriztek – tudtuk meg Soltész Bálinttól a megyei rendőrségi sajtószóvivőtől.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-06-19 )

Tovább az archívumra