Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Klasszikusok kicsit másképp!

Klasszikusok kicsit másképp!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gruppo Amarcord nevű társulat az opera műfaját teszi könnyen fogyaszthatóvá, sok-sok humorral és olasz operaslágereknek különös, egyéni stílusú előadásával. Az olasz csoport a héten Gyöngyösön vendégszerepelt.

Una Seria Opera Buffa – azaz egy komoly vígopera a Mátra Művelődési Központ színpadán. Az Olaszországból érkezett Gruppo Amarcord – mely természetesen Fellini pikáns filmje után kapta a nevét – első magyarországi turnéján a budapesti Operaház után itt Gyöngyösön mutatkozott be a nagyközönség előtt.

És nagy sikert aratott itt is. Az együttes tolmácsolásában a leghíresebb és legkedveltebb olasz áriák, nápolyi dalok és filmslágerek hangzottak el – méghozzá egy, a férfi és a nő viszonyait variáló történetbe ágyazva.

A társulat, amely bejárta már a világot, gyakran dolgozik együtt helybeli művészekkel, énekesekkel. Így került a mostani produkcióba Zilai Györgyi is, akinek pillanatok alatt sikerült a közös hangot megtalálni a vendég művészekkel.

A Grupo Amarcord a szervezők gyöngyösi kapcsolatai révén valószínűleg a közeljövőben még ellátogat városunkba. Akkor a Szent Ferenc, Isten fia című produkciójukat fogják bemutatni.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2009-06-19 )

Tovább az archívumra