Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ideje váltani

Ideje váltani

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csökkenő menetstabilitás, gyors gumikopás. Veszélyes lehet meleg aszfalton téli gumival közlekedni. Mivel a napi átlaghőmérséklet elérte és meghaladta a plusz hét fokot, eljött a csere ideje. Ezt a szervizekben pár perc alatt megoldják a szakemberek, és tanácsolják ilyenkor a jármű átfogó ellenőrzését is. Főként a nagy teljesítményű gépkocsiknál a 4-6 évnél idősebb gumival már nem tanácsos közlekedni, de kisebb személyautók esetében is, ha már elhasznált a gumi, érdemes inkább újat venni. Aki új abroncsokat keres, áremelkedésre számíthat.

Motorkerékpár gumiját centírozzák, hiszen a jó idővel a két keréken közlekedőknek is fontos megnézetni a járművet. De két hete már az autósok is érkeznek gumicserére, amikor nem csak a járműveket, hanem a használt nyári gumikat is érdemes ellenőriiztetni, mielőtt felkerülnek az autókra. A biztonságos közlekedés érdekében fontos, hogy felkészítsük a gépkocsikat a nyári időszakra, és mivel a napi átlaghőmérséklet meghaladta a plusz hét fokot, már nem tanácsos téli gumiabronccsal közlekedni, hiszen az jobban kopik a meleg aszfalton. Ha már szervizben vagyunk, érdemes egy átfogó ellenőrzést is kérni a szakemberektől, ám néhány dolgot mindenképpen megvizsgálnak gumicsere közben.

– Hogy ha úgy látjuk, hogy ha el van kopva a gumiabroncs, félre van kopva, rendellenesen van kopva, akkor egy futómű állítást javasolunk, átnézzük a fékeket is szemrevételezzük, és szólunk, hogy ha probléma van – magyarázta Erdész Gábor, a Gyöngyöspatai Gumis Kft. vezetője.

Erdész Gábor azt mondta, egyre többen keresik a négy évszakos gumikat, amik azonban leginkább azoknak felelnek meg, akik keveset használják az autót. Mindegy milyen gumit használunk, az elmúlt évhez képest drágábban vásárolhatjuk meg azokat.

Ebben a szervizben még időben, az áremelkedés előtt megrendelték az új nyári gumikat.

– Volt áremelkedés, március közepén kezdődött és április közepén fog befejeződni, mert különböző időpontokhoz kötik a multik és a nagykerek az áremelkedést, ami 3-8 százalék közötti, így egy-egy nagyobb értékű abroncsgarnitúránál már tetemes összeget jelent – jegyezte meg.

Hogy mikor érdemes új abroncsot vásárolni, az függ az utazás gyakoriságától, és az utak minőségétől, de Erdész Gábor azt mondja, ha megfelelően tárolják a gumikat, azok akár 10 évig is biztonsággal használhatók.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság