Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Védd a bringád!

Védd a bringád!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Magyarországon több, mint tízezer kerékpárt lopnak el évente. Ezek nagy része soha nem kerül elő, mivel semmilyen nyilvántartásban nem szerepelnek és sok esetben a tulajdonosok nem tudják megadni a kereséshez szükséges fontosabb adatokat sem. A Gyöngyösi Rendőrkapitányságon a hosszú hétvége alatt két időpontban is lehetőség volt a kerékpárok regisztrációjára.

Mentsd a bringádat! A húsvéti hosszú hétvége alatt két alkalommal is lehetőség volt a kerékpárok regisztrációjára a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon. Az adatok egy tavaly óta működő országos adatbázisba, a Bike Safe-be kerültek. A nyilvántartásban a kerékpár egyedi ismertetőjegyei, fotói és a tulajdonos személyes adatai szerepelnek.

– Ebben a programban itt bemutatva a kerékpár vázszámát, mi felrögzítjük a Bikesafe programba, tulajdonoshoz köthető lesz a kerékpár és ha esetleg ellopják, majd azt később valaki megtalálja, és ellenőrzik ebben a programban – erre a rendőrségnek van lehetősége – akkor könnyen tulajdonoshoz lehet kötni és sokkal nagyobb eséllyel visszakerülhet a tulajdonoshoz, mint a korábbiakban – magyarázta Luzsi István r. őrnagy, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A kerékpárosok örülnek a lehetőségnek és egyre többen regisztrálják kétkerekű járművüket. A bajt azonban egyszerűbb megelőzni. Erre kell törekedniük a kerékpárosoknak is.

– Ne hagyjuk lezáratlanul sehol se a kerékpárt akkor se, ha betoljuk lépcsőházba. Azt gondoljuk, hogy be van zárva, de azért bárki bemehet, akár illetéktelen személyek is. Minden esetben tartsuk lezárva a kerékpárunkat. Lehetőség szerint olyan lakatot válasszunk, ami nem könnyen eltávolítható, megbízható – mondta Luzsi István.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság a jövőben közösségi rendezvényeken is szeretne megjelenni ezzel a programmal, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tegyék a regisztrációt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság