Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zongoravevrseny

Zongoravevrseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A márciusi megyei fuvolista verseny után ismét rangos zenei versenyt rendezett a Pátzay János Katolikus Zeneiskola. A hagyományos Heves Megyei Zeneiskolai Zongoraversenyre idén 54 tehetséges zongorista nevezett be. A 10 iskolából érkező növendékek között ott volt 8 gyöngyösi fiatal is. Közülük a 2. korcsoportban versenyző Hammer Ignác első helyezést ért el, s elismerésben részesült felkészítő tanára, Várallyai Róbert is.

Az, hogy Heves megyében nincs baj a zongorista utánpótlással, mutatja, hogy a legfiatalabbak mezőnyébe nem kevesebb mint 26 tehetséges növendéket neveztek be felkészítő tanáraik az immár 15. alkalommal megrendezett megyei zongoraversenyre. Gáspárné dr. Tóth Marica zongoraművész, a zsűri tagja azt mondja, külön öröm, hogy a színvonal a nagyobb létszám ellenére sem csökkent.

– Ide a legfelkészültebb gyermekek jutnak el, a kollégák maximálisan odafigyelnek a felkészítésre, a darabválasztásnál is. Olyan gyermek nem is volt, aki felkészületlenül jött ide, tehát egy magas színvonalú versenyről beszélhetünk – magyarázta Gáspárné dr. Tóth Marica.

Ilyenkor az is számít, hogy egy zenész milyen előadó – mondja a szakember. Persze figyelik azt is, hogy a hangok mögött van-e tartalom. A sikeres szereplés nagyban függ attól, hogy a gyermek egyéniségéhez illő darabot tudtak-e találni. Sokszor a jó kiválasztáson múlik egy díj sorsa. Várallyai Róbert gyöngyösi tanítványa a 2. korcsoportban induló Hammer Ignác is részben ennek köszönheti sikerét. Ő Debussy G dúr Arabesque-jét játszotta a zsűri előtt.

Ignác legutóbb a 2. helyet szerezte meg ezen a versenyen, most az első helyet célozta meg. És sikerrel! A Pátzay János Zeneiskola növendékei egyébként is hagyományosan jól szerepelnek ezen a versenyen. Idén Hammer Ignác első helye mellett 4 második és 2 harmadik helyezést is elhoztak. Butykáné Bágyi Judit tanszakvezető szerint sok múlik a rutinon is.

A zongoraverseny nem csak a tanulók, hanem a tanárok versenye is egy kicsit. De az eredmények mellett legalább annyira fontos a számukra, hogy találkozhatnak, meghallgathatják egymás növendékeit. A versenyt rendező iskola pedig joggal számíthat arra, hogy tovább viszik az intézmény jó hírnevét.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság