Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kisiklott a kisvonat

Kisiklott a kisvonat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kisiklott a kisvonat Gyöngyössolymos és Lajosháza között szombaton reggel. Így ezen a szakaszon nem tudtak utasokat szállítani a hosszú hétvége alatt az Egererdő munkatársai. A hiba elhárítása folyamatban van, várhatóan hétvégére indulhat meg a forgalom ezen a vonalon.

Napokig is eltarthat még a pálya helyreállítása a kisvasút gyöngyössolymosi megállójától nem messze. Szombaton reggel nem sokkal 10 óra után ezen a szakaszon siklott ki a Szalajkaház felé tartó szerelvény második vagonja.

– A mozdony áthaladt a váltón, az első kocsi is áthaladt, a második kocsi első forgóváza sajnos kisiklott. Személyi sérülés nem történt, a kisiklást rögtön bejelentettük a Közlekedésbiztonsági Szolgálathoz. Onnan kirendeltek egy szakértőt, aki kivizsgálja majd a történteket – ismertette Kovács László, az Egererdő Zrt. vasútüzem üzemvezetője.

A kisvasúton utazó turisták az eset után visszakapták a menetjegyek árát, a szerelvényt pedig visszavontatták a Mátravasút gyöngyösi telephelyére, ahol megkezdődött a kocsik átvizsgálása és javítása. Kovács László elmondta, a médiában több téves információ is megjelent az esettel kapcsolatban.

– Szeretném eloszlatni azokat a tévhiteket, amik megjelentek a médiában és különböző helyeken, hogy törések okozták, meg ehhez hasonló dolgok. Látni a rugókon, hogy olyan, mintha el lenne törve. De az nem törés, ha valaki egy kicsit is műszaki ember, láthatja, hogy a két rúgó el van csúszva egymástól. Meg hogy nyomkarima, ilyen dolgok okozták a váltó felvágását. Ha a képet megmutatjuk, látni, hogy a nyomkarima teljesen jó, tehát nem ez történt – közölte a szakember.

Az, hogy pontosan miért siklott ki a vagon és vált több mint egy hétre járhatatlanná ez a pályaszakasz, pontosan csak a műszaki szakértői véleményből derül ki. Gyöngyös és Szalajkaház között várhatóan hétvégén indulhat meg újra a forgalom.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 5. rész
14:58
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
15:03
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 6. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Gasztronómia a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság