Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hatvani után a gyöngyösi önkormányzat is szerződést bont a kórházat üzemeltető HospInvest Zrt.-vel

A hatvani után a gyöngyösi önkormányzat is szerződést bont a kórházat üzemeltető HospInvest Zrt.-vel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A működtetést önkormányzati cégre bíznák, amelybe újabb befektetőket keresnek.

A Hatvani kórház. Ez volt az első, amelynek a HospInvesttel kötött működtetési szerződését felbontotta a helyi önkormányzat egy hónappal ezelőtt. A gyöngyösi képviselőtestület most lépte meg ugyanezt, szeptember 30-i határidővel. Az indok ugyanaz, mint Hatvanban: a finanszírozási nehézségekkel küzdő társaság a kijelölt határidőig nem tudta biztosítani az önkormányzatot arról, hogy tovább tudja üzemeltetni a kórházat. Az intézmény működtetését most a kórházat korábban is üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Bugát Pál Kórház Nonprofit Kft.-re bíznák.

Az ellenzék a szerződésbontással egyetért, a folytatással azonban nem. Szerintük a gyöngyösi, a hatvani és az egri kórházak működtetésére össze kellene fognia az érintett önkormányzatoknak, külső befektető nélkül.

A HospInvest egyelőre nem szeretne foglalkozni a szerződésbontásokkal. Kollányi Gábor, a társaság elnöke azt mondja: most a cég gazdasági helyzetének stabilizálására koncentrálnak. Az elnök ugyanakkor nem zárta ki, hogy a későbbiekben újra pályáznak majd befektetőként a kórházak üzemeltetésére.

A HospInvest jelenleg befektetőkkel egyeztet. Mint Kollányi Gábor elmondta: két partnerrel is megállapodás közeli állapotban vannak, de további részleteket csak a szerződések aláírása után árulna el. Ezeket augusztus 13-ig kell megkötnie a társaságnak, eddig szól ugyanis a csődvédelem útján kapott moratórium.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-07-01 )

Tovább az archívumra