Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Július 1-től növekedett a jövedéki adó, valamint az ÁFA kulcs, a személyi jövedelemadó mértéke viszont csökkent

Július 1-től növekedett a jövedéki adó, valamint az ÁFA kulcs, a személyi jövedelemadó mértéke viszont csökkent

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Számos termék árát emelték, legalább 15 Ft-al emelkedett a benzin is. Az utolsó pillanatokban hosszú sorok álltak mindenütt.

Üresek a parkolóhelyek ennél a gyöngyösi hipermarketnél. Este 11 óra után már nem fogadták a vásárlókat, hiszen nekik is át kellett állniuk a szerdától életbe lépő ÁFA-kulcs és jövedéki adó változások miatt. Ugyan ez a helyzet állt elő az összes többi üzletben illetve vendéglátóegységben is. Itt pedig a pénztárgépeket állították át az új, 25%-os ÁFA-kulcsra, az árak növekedéséről pedig már napokkal ezelőtt tájékoztatták az embereket. Hosszú sorok álltak a benzinkutaknál, az utolsó pillanatokban többen azt gondolták, hogy jobban járnak, ha még az olcsóbb benzinből tankolnak. Számos termék árát növelték, viszont mostantól alacsonyabb ÁFA-kulcs van érvényben a tejtermékekre, illetve a pékárukra. A változásokat egyhangúan mindenki elítéli.

Szakértők szerint ez országos szinten több ezer munkahely elvesztéséhez is vezethet. A változások legnagyobb áldozatai a nyugdíjasok. A 13. havi nyugdíj elvesztése akár 20%-os életszínvonal-csökkenést is okozhat az időseknek.

Többet fizetünk az áramért, a gázért és a vízért is. Az áremelkedéseken kívül változott a gyes és gyed rendszer, megszűnt a szocpol támogatás, és bevezetésre került a vagyonadó. A Fidesz azt mondja, hatalomra jutása esetén ezek közül néhányat eltöröltetne.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-07-01 )

Tovább az archívumra