Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új, kicsit nagyobb méretű és extra vonalkódot tartalmazó orvosi vényeket vezetett be az OEP júliustól

Új, kicsit nagyobb méretű és extra vonalkódot tartalmazó orvosi vényeket vezetett be az OEP júliustól

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A legtöbb gondot a háziorvosoknak okozott az átállás, de a patikákban sem volt zökkenőmentes az új recept bevezetése.

És az orvos aláírása mellett még két aláírás szükséges az újfajta receptre, a beteg, és aki a gyógyszert kiváltja annak is szignóznia kell.
A háziorvosok feladata ezzel nem lett egyszerűbb – mondja Nagy Éva
Az Országos Egészségügyi Pénztár vezette be az új vényeket, a könnyebb elszámolás miatt, ilyen 11 adatot tartalmazó kódokkal olvashatják le a patikákban többek között a beteg nevét, taj-számát, a betegség kódját, a gyógyszer nevét. Az OEP az új vények nyomtatásához szükséges eszközökre praxisonként tízezer forintot biztosított. Itt pedig már Kovács Frigyes mutatja az új receptet, a hátoldalán fontos információkat olvashatnak a betegek. A két nappal ezelőtti átállás országosan is okozott gondokat és Gyöngyösön sem volt zökkenőmentes.
Ez is egy régebbi recept természetesen még ezeket is elfogadják a patikákban. A szakember hozzátette a gyógyszerek maradnak a kedvezményezett, ötszázalékos áfakörben, csak az egyéb gyógyhatású, de gyógyszernek nem minősülő szerek lettek drágábbak júliustól.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-07-06 )

Tovább az archívumra