Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közel 3.000.000 Ft- ból újulhat meg Abasáron a Hanák Kolos Könyvtár

Közel 3.000.000 Ft- ból újulhat meg Abasáron a Hanák Kolos Könyvtár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Önkormányzat a Reneszánsz Év keretében, az Oktatási és Kulturális Minisztérium által kiírt pályázaton nyert pénzből új zenesarkot, praktikusabb bútorokat és kényelmesebb székeket is vásárolt.

„A Hanák Kolos Könyvtár és Közösségi Ház fejlesztése” című pályázat elsődleges célja a korszerű, felhasználóbarát környezet kialakítása volt. A pályázati pénzből új bútorokat, zárható szekrényeket, székeket és asztalokat szereztek be. Az intézmény biztonsága érdekében kialakították a kamerás megfigyelő, illetve a tűzjelző és riasztó rendszert is. Technikai fejlesztések révén, lehetővé vált a hangos könyvtári szolgáltatások, zene és hangos könyvek hallgatása is. Az önkormányzat igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy intézményeit pályázati pénzekből is fejleszteni tudja.

A könyvtárat és közösségi házat hétköznaponként 9-17 óráig látogathatják mindazok, akik az olvasás mellett interneteznének vagy zenét hallgatnának. Az intézmény immár kellemes környezetben, kényelmesebben várja a helyi civilszervezeteket is és előzetes egyeztetés alapján, különböző rendezvényeknek is helyet adhat a könyvtár.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-07-06 )

Tovább az archívumra