Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Duális képzési nap az Apollo Tyres gyárában

Duális képzési nap az Apollo Tyres gyárában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Duális képzési napot rendeztek az Apollo Tyres Gyöngyöshalászi telephelyén a József Attila Szakgimnázium, valamint az Eötvös József Református Oktatási Központ abroncsgyártónak készülő diákjai számára. A jelenlévők általános tájékoztatót hallhattak a cégről, és a munkabiztonsággal kapcsolatos fontos információkat is megtudhatták. A gyárlátogatás sem maradt ki a programból. A fiatalok hamarosan megkezdik a felkészülést a nyári összefüggő szakmai gyakorlatra.

Érkeznek a kilencedikes diákok az Apollo Tyres egyik oktatótermébe. Ők a József Attila Szakgimnázium, és az Eötvös József Református Oktatási Központ tanulóiként érkeztek egy általános tájékoztatóra.

Nemrégiben pedig abroncsgyártónak készülő diákok tettek szintvizsgát, amely egyben belépő a gyöngyöshalászi gyárba.

– Az abroncsgyártó osztályunkban mintegy félszáz tanulónak sikerült a szintvizsgát megcsinálni, ebből kifolyólag lehetősége nyílik ezek után arra, hogy itt az Apollo vállalattal duális oktatás formájában tanuló szerződést köthetnek és tulajdonképp a gyakorlati oktatást itt a gyárban tehetik meg majd a tanulók – ismertette Fábri Eufrozina, az Egri Szakképzési Centrum főigazgatója.

A főigazgató hozzátette: a szakképzési centrumok kiemelt feladata a helyi gazdasági igényeknek a kiszolgálása.

– Ennek egyik eleme a duális képzés, hiszen nagyon fontos a cégekkel, vállalatokkal történő konstruktív együttműködés, ugye a tanulószerződések számának a növelése, illetve a duális képzésnek a biztosítása – magyarázta.

Tarnai Tamás, a cég emberi erőforrás és társasági támogatás igazgatója elmondta: az iskolákkal közösen jó úton haladnak.

– Példás az együttműködés, nagyon örülök annak, hogy ezzel a két iskolával, és az Egri Szakképzési Centrummal tudunk együtt dolgozni, hihetetlen fantasztikus kollégákat, tanárokat ismerhettünk meg, és hát nem utolsó sorban a diákok is rendkívül sokat tesznek azért, hogy tényleg elsajátítsák a gumiipar alapjait – fogalmazott.

A mai bemelegítő nap után egy 4 hetes gyakorlatra érkeznek a diákok a céghez, és szeptembertől elindul a rendszeres oktatás.


Tovább az archívumra