Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szövetség a Mátráért

Szövetség a Mátráért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szövetség a Mátráért Mozgalom indult annak érdekében, hogy a Mátra kiemelt turisztikai fejlesztési térség legyen – mondta Horváth László országgyűlési képviselő, a Heves és Nógrád megye mátrai településeinek polgármesterei és turisztikai szakemberei számára megrendezett fórumon, Galyatetőn, ahol az összefogást hangsúlyozva, közös munkába kezdtek a térségben. A turisztikai jövőkép kialakítását egy munkacsoport fogja koordinálni, hogy ősszel kész fejlesztési tervet tudjanak letenni a kormány asztalára.

Van esélye a Mátrának, hogy kiemelt fejlesztési térséggé nyilvánítsa a kormány, ezért összefogásra van szükség, minden településnek van olyan értéke, amivel csatlakozni tud a Szövetség a Mátráért Mozgalomhoz- mondta Horváth László országgyűlési képviselő, a Galyatetői Turistacentrumban tartott szakmai egyeztetésen. A fórumra Nógrád és Heves megye közel 40 mátrai településének polgármestereit, turisztikai egyesületeket, tájvédelmi és erdészeti szakembereket hívtak, hogy közösen olyan fejlesztési elképzeléseket tegyenek le a kormány asztalára, amely érdemes arra, hogy a döntéshozók kiemelt fejlesztési térséggé nyilvánítsák a Mátrát is, a Balaton, Sopron-Fertő tó, és Tokaj-Felső Tisza után.

Akik már most turisztikai vonzerőt jelentenek térségi szinten tudják erősíteni ezt és jelentősebb fejlesztési forrásokra közösen számíthatnak- tette hozzá Horváth László.

Az együttműködés jegyében egy munkacsoport alakult az Eszterházy Károly Egyetem szakembereinek közreműködésével, a munkacsoport vezetője Bujdosó Zoltán rektorhelyettes.
De az egyetem oktatói is részt vesznek az operatív munkában. Egész térségre vonatkozó leltárt kell készíteni, sok információt kell összegyűjteni, megfogalmazni a turisztikai jövőképet. A tervek szerint az őszi időszakban a kormány elé kerülhet az anyag.


Tovább az archívumra