Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Feloszlott a Bugát Pál Kórház üzemi tanácsa

Feloszlott a Bugát Pál Kórház üzemi tanácsa

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elnököt lemondásra szólították fel, aki azonban ennek nem tett eleget. Az egyik szakszervezet azt kifogásolta, hogy az elnök egy személyben egyeztetett az önkormányzat képviselőivel a kórház jövőjéről. A polgármester azt ígéri, a dolgozókat és az érdekképviseletet is bevonják a döntésekbe.

Már több befektető is érdeklődött a Bugát Pál Kórház Nonprofit Kft. iránt, amely a legújabb elképzelések szerint – a HospInvest felszámolása miatt – már augusztus 10-én átveszi a gyöngyösi kórház üzemeltetését. Az érdekképviselet azonban nem osztja az önkormányzat álláspontját az új befektető szükségességéről. A vita az üzemi tanács feloszlatásához vezetett, a Demokratikus Liga Szakszervezet ugyanis lemondásra szólította fel Szalmási József üzemi tanácsi elnököt, mondván, egy személyben, a tanács tájékoztatása nélkül tárgyalt az önkormányzat képviselőivel.

A Demokratikus Liga azt sérelmezi, hogy így gyakorlatilag az érdekképviseletek meghallgatása nélkül születtek a kórház jövőjét érintő döntések. Próbáltuk elérni Szalmási Józsefet, de nem jártunk sikerrel. Hiesz György polgármester azonban az Aktuálisnak elmondta: a kórházi dolgozók és az érdekképviseletek bevonásával kívánják meghozni a döntéseket.

A munka törvénykönyve értelmében egyébként csak abban az esetben kell üzemi tanácsot működtetni a kórházban, ha nincs az intézményben reprezentatív szakszervezet. Ilyenből azonban kettő is működik a Bugát Pál Kórházban.

Pifkó Tamás


Tovább az archívumra