Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Néppártosodás

Néppártosodás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elvi nyilatkozat elfogadásáról és a Felső-Mátra helyzetének megoldásáról tartott sajtótájékoztatót Vona Gábor. A Jobbik elnöke ismertette a leendő Jobbik-kormány politikai irányvonalait, célkitűzéseit és térség fejlesztéséhez nélkülözhetetlen beruházásokat.

A politika nem az uralkodásra jogosít fel, hanem a szolgálatra kötelez. A párt alapító okiratához hasonló fontosságú gondolatokat és célkitűzéseket fogalmazott meg a Jobbik a szombaton elfogadott elvi nyilatkozatában. A néppártosodási folyamatot és a választások utáni kormányzási céljaikat sajtótájékoztató keretein belül ismertette Vona Gábor.

– Azt nem lehet és nem szabad megengedni, hogy a biztonság mellett ezt az országot ne tegyük élhetővé, ne tegyük igazságossá és ne tegyük szabaddá. Ha ezt nem tesszük meg, akkor az fog folytatódni, ami most is zajlik, a magyar emberek, különösképpen a fiatalok és a középkorosztály tagjai el fogják hagyni Magyarországot, elmenekülnek – fogalmazott.

A sajtótájékoztató másik témája a felső-mátrai légvezetékek kiváltása volt. Hosszú évek óta okoznak problémát a térségben télen és viharok idején az áramszünetek. Vona Gábor elmondta, a projekt megvalósítása az ott élők mindennapjai mellett a turizmust is szolgálná.

– Arra kértem a kormányt, hogy a légkábeleket váltsuk ki földkábelekkel. Az első beadott kérdésemre a válasz alapján kiderült, hogy a kormány nem tervezett ilyet. A második kérdésemre már azt a választ kaptam, hogy nyitott kapukat döngetek, a kormány is megkezdte a tervezést és megvalósulhat a földkábelezés. A harmadik kérdésem, amire még egyelőre nem kaptam választ, ez június másodikai dátummal ment, pedig azt kérdeztem meg, hogy mikorra várható a tervek elkészülése és mikorra várható maga a megvalósulás – sorolta.

Vona Gábor kiemelte, politikai nézettől függetlenül álltak az emberek az ügy mellé és a jelek szerint a kormány is megértette, hogy költeni kell a Felső-Mátra fejlesztésére, ha kiemelt idegenforgalmi régióvá szeretnék alakítani azt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés
09:16
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip – mozi magazin
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság