Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Széles választék nyári táborokból

Széles választék nyári táborokból

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 1 millió diáknak ér véget a tanév a héten. A szünidőre számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a fiatalok, ez pedig nagyon sok szülőnek segítség, ugyanis gyakran nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét. Magyarországon évente mintegy kétszázezer gyermek táborozik. A nyári szünetben, az iskola sok esetben biztosít valamilyen tábort diákjainak, így van ez a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában is, ahol különböző programok várják a fiatalokat. A Gyöngyösi Állatkert ZOO táborát pedig 9. éve rendezik meg, amely mindig nagy sikert arat az érdeklődők körében.

Már csak 4-et kell aludni, és elkezdődik a ZOO-tábor a Gyöngyösi Állatkertben, a kisgyermekek nagy örömére. A népszerű tábor néhány hét alatt be is telt. 5 héten keresztül, heti lebontásban 25 diákot fogadnak.

– Nagyon fontos, hogy oktatáson vesznek részt, tehát azért állatkertben vagyunk, és ha már itt vagyunk, akkor igenis tanuljunk az állatokról. Le van osztva a hetünk hüllős napra, egzotikus állatos napra, hazai vadas napunk is van, hiszen azért itt élünk ugye Európában és tanuljunk a dámszarvasról, gímszarvasról, vaddisznóról, és sorolhatnám a kisragadozókat, amik nálunk élnek. Erről délután egy munkafüzetet kell készíteniük – sorolta Barcai Henrietta, a Gyöngyösi Állatkert tulajdonosa.

Táplálkozás, életmód, szaporodás, és gondozói feladatok – ezekről kell írniuk a kicsiknek a hét folyamán. De természetesen nem csak a tanulásról szól a tábor – ugrálóvár, lovaglás és vetélkedő is várja őket.

Ez pedig már a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola. Holnap lesz az utolsó tanítási nap, de a diákok közül sokan már az intézmény által szervezett táborokra készülnek.

– Német nyelvi tábort szervezek, és a szülők ösztökélésére. Ez lesz az első táborom, de nagy volt rá az igény. 2., 3., 4. osztályosokkal megyünk, Tarnamérán lesz – mondta Bognárné Juhász Zsuzsanna, némettanár.

Aki pedig nem a nyelvtudását szeretné erősíteni, hanem a kézügyességét, annak lehetősége nyílik egy kézműves táborba is menni.

– A kézműves tábor célja, hogy tartalmasan töltsük a nyarat, azoknak a szülőknek szeretnénk segíteni, akik már augusztusban dolgoznak és szeretnék, ha a gyerekük biztonságos körülmények között, élvezetesen élvezné a nyár utolsó napjait. A tábor augusztus elején van, a második héten – ismertette Kocsisé Jánoska Judit, tanár.

Az intézmény alapítványa szintén indít egy tábort.

– Nagyon kevés hozzájárulást kell a gyerekeknek fizetni, az összes többit az alapítvány fogja állni. Ebben lesz repülőgép-modellezés, autómodellezés, Mátrai Kirándulás, különböző vetélkedők, kincskeresés a Mátra Múzeumban – mondta Kurucsai József igazgató.

Választási lehetőség tehát bőven akad. Minden szervező és pedagógus arra törekszik, hogy a gyerekek a lehető legjobban érezzék magukat ezekben a hetekben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés
09:16
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip – mozi magazin
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság