Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre több az illegális szemét Gyöngyös külterületén

Egyre több az illegális szemét Gyöngyös külterületén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több ezer köbméterre becsülik az útszélén és az árokpartokon hagyott szemét mennyiségét. Várhatóan két héten belül ismét kinyithat a Szurdokparti szemétlerakó, igaz csak az építési hulladékokat lehet majd otthagyni.

Az önkormányzat a héten kezdi felmérni az illegális szemét lerakóhelyeket. Folyamatosan akadnak, akik nem tudják hová tenni feleslegessé vált dolgaikat, és így az út mellett hagyják.

Vagy itt a Szurdokparti pihenőnél, Kása János azt mondja, ezt a területet tavasszal takarították ki 3 konténernyi szemetet vittek el akkor. Ha tetten érik a szemetelőt helyszíni bírságként 20 ezer forintra büntetik, ha feljelentik akár 100 ezer forint is lehet a bírság. Akik azonban nem akarnak illegális szemétlerakók lenni, nem sok lehetőségük marad.

De a szelektív gyűjtőszigetek mellett is áldatlan állapotok uralkodnak. A közeljövőben 22 újat helyeznek majd el városszerte, az önkormányzat már ki is jelölte ezek helyeit.

Gyöngyösön összesen 510 kézi szemetes került kihelyezésre, ezekben is szinte minden alkalommal találnak oda nem való hulladékot.

A volt hulladéktelep bejáratánál azonban nincsenek szemétkupacok, igaz itt egy polgárőr felügyel 24 órában, Kása János azt mondja így olcsóbb, mint később elvitetni a szeméthalmokat.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-08-04 )

Tovább az archívumra