Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös közszolgálatáért

Gyöngyös közszolgálatáért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a „Gyöngyös Közszolgálatáért” elismeréseket. Az idén Szabó Tünde, rendőr alezredest, valamint Béres Istvánt, a polgármesteri hivatal gondnokát tüntették ki a testületi ülés keretein belül. A Képviselő-testület tavaly év végén úgy foglalt állást, hogy a már 8 éve stagnáló köztisztviselői béreket saját forrásból, illetménykiegészítés emelésével, és rendkívüli bérfejlesztéssel kompenzálja.

Január elsejétől a közszolgálati tisztviselők napja, vagyis július 1, már nem törvényben biztosított munkaszüneti nap. Gyöngyös város önkormányzata azonban úgy határozott, hogy továbbra is munkaszüneti napként kívánja biztosítani.

Mostantól a hivatásos szolgálati jogviszonyban álló rendvédelmi, és hivatásos katasztrófavédelmi szervnél foglalkoztatott közszolgákat is elismerik ezen a napon.

– A képviselő-testület döntése értelmében, a mai napon is két olyan különleges embernek kerülhet átadásra a Gyöngyös közszolgálatáért kitüntetés, akik munkájukkal, életútjukkal bizonyítják, hogy lehet a közszolgálat egy életre szóló elhívás, és egyben kihívás is – mondta köszöntőjében dr. Kozma Katalin jegyző.

Elsőként Szabó Tünde rendőr alezredes vehette át az elismerést, aki elmondta: már gyermekkorában fejlett igazságérzete volt, ezért is döntött a rendőri pálya mellett.

– Mindig segíteni szerettem volna, és bár a főiskolán egész mást tanultam, vagy mégsem annyira klasszikus közigazgatást, egy kanyarral aztán visszakerültem a rendőrségre, mert úgy éreztem ez az enyém, ennek több mint 25 éve, én nem bántam meg ezt 5 percig sem. A kitüntetés a legnagyobb elismerés, amit eddig az életem során kaptam, úgy érzem, mert attól a várostól sikerült ezt megkapnom, amelyet annyira szeretek – fogalmazott a kitüntetett.

Béres István, a polgármesteri hivatal nyugdíjba vonuló gondnoka szintén kitüntetésben részesült.

– Munkám során próbáltam mindig alkalmazkodni a beosztottjaimhoz, a vezetőimhez, nagyon jó kapcsolatokat tudtam kialakítani, hiszen a mai napig is nagyon sok kollégám azt mondja, hogy ne menjek el nyugdíjba – említette.

Mindkét kitüntetett hangsúlyozta: az elismerés nem csak nekik szól, hanem kollégáiknak is, akikkel az elmúlt évtizedek alatt együtt dolgoztak.


Tovább az archívumra