Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szaporodó állatkínzások

Szaporodó állatkínzások

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Heti rendszerességgel hívják állatkínzásos esetekhez az Új Nap Egyesület munkatársait. Kivétel nincs, kölyökkutyákat és felnőtteket, keverékeket és fajtatisztákat egyaránt bántalmaznak. Annak érdekében, hogy ezek a tettek ne maradjanak következmények nélkül, a gyepmesteri telep üzemeltetői minden esetben rendőrségi feljelentést tesznek. Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas riport következik.

Teltház van a gyöngyösi gyepmesteri telepen. Ez az állapot hosszú hónapok óta változatlan. Az Új Nap Egyesület tagjainak a kutyák ellátása, örökbeadása és ivartalanítása mellett ráadásul egyre gyakrabban kell foglalkozniuk állatkínzásos esetekkel is. Ezt a két kölyköt például egy bekötött szájú zsákban hagyták a telep előtt. Egy biztonsági kamera felvétele segítségével azonban hamar sikerült azonosítani a tettest.

– Palotai Edina gondozónő volt aznap itt a telepen és ez volt a kutyák szerencséje, mert a 40 fokos hőségben nem tudom, hogy meddig éltek volna a kutyák abban a zsákban, ami össze volt kötve. Minden esetben megtesszük a rendőrségi feljelentést. Ma is került be olyan kutyánk, akin külsérelmi nyom nem látható, de gazdás kutya, a gazdája nem akarja vállalni. Ilyenkor az önkormányzathoz fordulunk, a jegyzőhöz, mert neki a hatásköre – magyarázta Pál Ivett, az egyesület vezetője.

Hétvégén egy igazán megrázó esethez riasztották az Új Nap Egyesületet. Egy visontai férfi vasvillával félholtra verte és szurkálta ezt az udvarára betévedt kutyát. A bántalmazott állatot a helyszínre érkező a rendőrök megtalálták a férfi udvarában.

– Ez egy staffi jellegű 1 éves kutya volt, teljesen barátságos, valóban itt hibás a gazda is, mert miért kerülhet egy ilyen kutya az utcára, eleve előítélettel élnek ezek a fajta kutyák, de én úgy gondolom, hogy mivel az úron semmilyen külsérelmi nyomot nem láttunk, az udvarban lévő baromfiban sem tett kárt a kutya. Amikor megkérdeztem a férfit, hogy miért volt szükség arra, hogy vasvillával megszurkálja, és nagyon megverje a kutyát, annyit válaszolt, hogy neki a lelke sérült – mesélte Pál Ivett.

Az állat végül túlélte a brutális bántalmazást, az Új Nap Egyesület tagjai pedig megtették a feljelentést. Az ilyen esetek megelőzéséhez arra lenne szükség, hogy az elkövetők biztosak lehessenek benne, hogy az ehhez hasonló tettek következményeket vonnak maguk után.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - Öreg néne őzikéje
09:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Vidróczki Néptáncegyüttes (Rezeda)
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Márkus Liza és Gonda László koncertje
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A falánk tyúkocska
18:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság