Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújult óvoda

Megújult óvoda

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkészült és a gyerekek már birtokba is vehették a teljesen megújult Fecske Úti Tagóvoda déli szárnyát. A mintegy 31 millió forintos beruházási költségből többek között kicserélték a víz-és szennyvízvezetékeket, megújult az elektromos hálózata az épületnek teljes egészében, és a radiátorok is új burkolatot kaptak. A következő lépés a konyha teljes felújítása illetve az átjárás megoldása lesz, a szakemberek most abban bíznak, hogy az erre vonatkozó pályázat sikerrel jár majd.

Az újonnan elkészült csoportszobában reggeliznek a gyerekek a Fecske Úti Tagóvodában. A felújításnak nem csak a kisgyermeknevelők, hanem a kicsik is nagyon örülnek.

Az intézmény átformálása, korszerűbbé válása 2012-ben kezdődött el egy energetikai fejlesztéssel, most a 4. ütemben egy 31 millió forintos beruházás valósult meg a déli szárnyban.

– Én nagyon remélem, hogy lassan a végére érünk, és minden gyermekintézményünk megújul. Hiszen már a városnak csak az óvodái, bölcsődéi maradtak, mint intézmény, mert az iskolák ugye az államhoz kerültek. Nagyon remélem, hogy a testület a következő években is idézőjelben bőkezűen fogja osztatni a pénzt ezekre az intézményekre, és tényleg a szülők és a gyerekek megelégedésére – fogalmazott Hiesz György polgármester.

A város, és egyben a megye legnagyobb óvodájára ráfért már a rekonstrukció, és pozitív, hogy nem a nevelési évben történtek meg a munkálatok, hanem nyáron, amikor jóval kevesebben járnak óvodába.

– Az elsődleges az, hogy a régi műanyag álmennyezet és műanyag lambéria már tűzveszélyesség szempontjából is magas kockázatot jelentett. Több helyen meghasadt, felpúposodott, már lécekkel kellett leszögelnünk, hogy a gyerekek számára nem legyen balesetveszélyes – sorolta Tőzsér Lajosné tagóvodavezető.

Szívügye az intézmény, és saját képviselői keretéből sokat áldozott a felújításra Tóth Szabolcs a körzet képviselője.

– Én megmondom őszintén, hogy hazajárok ebbe az óvodába. Egyetlen közintézmény a körzetemben, de nem csak ezért, hanem mert sok-sok szállal kötődöm mind az intézményhez, mind pedig az itt dolgozókhoz. Nekem fixa ideám volt még 12-ben, hogy el kell kezdeni, és ha nem megy másképp, akkor lépésről lépésre önerőből, és ennek a folyamatnak a vége felé járunk – mondta Tóth Szabolcs.

Dobróka József kivitelező elmondta: fontos volt számukra, hogy mindent pontos időre készítsenek el, ugyanakkor esztétikusan, de a leglényegesebb a biztonság volt.

– A falban és padlóban lévő víz-és szennyvízvezetékeket lecseréltük, ahol ez szükséges volt, az elektromos hálózata az épületnek teljes egészében megújult a betápokkal együtt és a falban lévő ellátó vezetékekkel együtt. Új lámpatestek kerültek az egész térbe, minden hideg- és melegburkolata új – sorolta.

Még a konyha teljes rekonstrukciója, illetve az átjárás megoldása van hátra az 5. ütemben, a korábbi pályázat ugyan nem nyert, de bíznak abban, hogy a mostani sikerrel jár majd – hangzott ez a bejáráson.


Tovább az archívumra