Műszaki hiba

Kedves nézőink! Műszaki hiba miatt a Digi hálózatán nem érhető el a adásunk. A hibát várhatóan 2019-06-18-án délelőtt elhárítják.

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új iparterületet alakítanának ki

Új iparterületet alakítanának ki

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új iparterület jöhet létre Gyöngyösön. A Harmadosztály és a Karácsondi út között fekvő, jelenleg még magánkézben lévő terület megszerzésére az önkormányzat megtette az első lépéseket – hangzott el tegnap Fórum című műsorunkban.

Több cég is szeretne letelepedni az ipari parkban, ám a felhasználható terület lassan elfogy, így az önkormányzat jelenleg még magánkézben lévő területekkel bővítené azt – mondta el Hiesz György polgármester a Fórumban.

– Nagy a befektetői érdeklődés és az ipari parkunk maradék területei, ami 30-40 hektár még. Gyakorlatilag túl van jegyezve, hogy ilyen érdekesen fogalmazzak, magyarul nagyobb az igény, mint amennyi terület van. Ha ebből az érdeklődőkből csak a fele bejön, akkor is nincs több szabad területünk. Érdeklődő meg van, már az új területekre is. Ez pedig a Harmadosztály és a mostani ipari park közötti területet jelenti – magyarázta Hiesz György polgármester.

A legutóbbi testületi ülésen a frakciók egyöntetűen szavazták meg azt a módosító javaslatot, amely az első lépés lehet az újabb területek bevonására. Faragó Tamás a Jobbik frakcióvezetője szerint csak előnyökkel járna a bővítés.

– Minden újabb cég, aki ide érkezik az ipari parkba hozzánk, az adóforintokat jelent, tehát Gyöngyös városát nagymértékben segíti. Én azt gondolom, hogy az észérvek alapján mindenki támogatta és reméljük, hogy a következő években minél több cég jön ide, ezzel munkaerőt biztosít az itt élőknek és adóforintjaikkal pedig támogatja az önkormányzatot, ebből készülhetnek a járdák, különböző fejlesztések – világított rá.

Az újabb területeken a várost elkerülő utat is kialakítanának, valamint egy hatszáz millió forintos pályázat segítségével elkezdenék az infrastruktúra kiépítését is – tette hozzá Dr. Tatár László alpolgármester.

– Mintegy hatszázmillió forint értékben egy ipari park bővítési lehetőséget teremtünk úgy meg, hogy gyakorlatilag a Karácsondi út és a vasúti sín közti útpályát készítjük el a hozzá szükséges teljes közműcsatlakozással. Itt az energetika, szennyvíz, gázvezeték illetve gyalogjárda kiépítésével a Karácsondi útig ki lesz kötve ez a terület – sorolta.

Az ipari park sikeres bővítése esetén a déli városrészen több járdát és kerékpárutat is kialakítanának – hangzott el a Fórumban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - Tahiti
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság