Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már osztják a tankönyveket az oktatási intézményekben

Már osztják a tankönyveket az oktatási intézményekben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nagyjából 6 %-kal emelkedtek idén az általános iskolai tankönyvcsomagok árai. Ezek azonban még így is 10 000 forint alatt maradnak, miközben egy kilencedikes középiskolás tankönyvcsomagja 25 000-be is kerülhet.

Gazdára váró tankönyvek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Az adminisztráció már zajlik, a könyveket pénteken osztják ki a diákok között. Idén 6 százalékkal drágultak a tankönyvek, de minden csomag ára 10 000 forint alatt maradt. Az árakat ezeknek a kézi számítógépeknek a beszerzésével is csökkentették. A 60 computernek köszönhetően ugyanis nem kell minden segédanyagot írott formában beszerezni. A szülők kiadásait az is enyhíthetné, ha az idősebb testvér által használt tankönyvből a kisebbik gyerek is tanulhatna, ez azonban az állandóan változó tartalom miatt nem mindig lehetséges.

A középiskolai tankönyvek ára idén nem változott. A Vak Bottyán János Középiskolában évfolyamtól függően 25 – 15 ezer forintot kell fizetni egy tankönyvcsomagért. Ezeket egész héten osztják.

Több mint 600 diák jut új könyveihez az iskolában.

A rászorulók egyébként idén is ingyen juthatnak a tankönyvekhez, ezeket általában a könyvtárak kínálatából biztosítják az iskolák a jogosultak számára.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-08-25 )

Tovább az archívumra