Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 2010 elején elkezdődhet az a nagyszabású beruházás, amellyel megújulhat Gyöngyös arculata

2010 elején elkezdődhet az a nagyszabású beruházás, amellyel megújulhat Gyöngyös arculata

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Fő téri térfigyelő rendszer is kiépülne, új díszburkolatot kapna a belváros, és többek között a zeneiskola épületét is felújítanák. A projekt csaknem 1 milliárd forintba kerül.

Csaknem 800 millió forintot nyert az önkormányzat uniós pályázaton a funkcióbővítő város rehabilitációra, vagyis Gyöngyös belvárosa teljes egészében megújulhat. A beruházás két fordulós, a pályázat második fordulójában már a konkrét terveket dolgozzák ki.

Ezenkívül a Városháza épületét is felújítják és akadálymentesítik is. A másik nagy volumenű beruházás az Észak-nyugati városrész komplex rehabilitációja – mondja Hiesz György polgármester. Ez a projekt közel 500 millió forintba kerül.

Gyöngyös város belterületi csapadékvíz elvezetése is hamarosan rendeződhet. Az Északi és az észak-nyugati városrésznél felszín alatti és felszín feletti csapadékelvezetési megoldásokat is alkalmaznak majd.

Intézményi felújítások is elkezdődnek az idén, az Egressy Béni Ált iskolának felújítása elhúzódott, tanévközben kénytelenek elkezdeni a munkálatokat. A Dobó úti bölcsödét pedig két új csoportszobával is bővítik.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-08-27 )

Tovább az archívumra