Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén nyáron is a Mátraalján rendezték meg a Bugát Pál Országos Középiskolai Természetismereti Vetélkedő döntőjét.

Idén nyáron is a Mátraalján rendezték meg a Bugát Pál Országos Középiskolai Természetismereti Vetélkedő döntőjét.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két helyszínen zajlik a verseny, Mátrafüreden az Erdészeti Szakközépiskolában illetve Gyöngyösön a Berze Nagy János Gimnáziumban. Az idei versenyen leginkább földrajzi feladatok várják a diákokat.

26 éve szervezik meg a Bugát Pál Természetismereti Vetélkedőt, melynek döntőjére mindig a Mátraalján rendeznek. Ehhez nagy segítséget nyújt a szervezésben a Berze Nagy János Gimnázium és a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ is. A megnyitóra Mátrafüreden került sor, ahol többek között Dr. Végh Attila köszöntötte a tanulókat. Az idei versenyre az ország minden megyéjéből jelentkeztek, közel 500-an. Gyöngyösre már csak a legjobb 60 középiskolás diák érkezett, ami 20 csapatot jelent. Õk terep és laborgyakorlatokon mérik össze tudásukat.

Minden évben növelik a gyakorlati programok számát. Idén például lesz egy izgalmas kékestetői terepmunka a versenyzőknek. Fontos, hogy egy iskolából maximum 5 csapat jelentkezhet, 3 fővel. A felkészítő tanárok között akad olyan is, aki egykor diákként vett részt a vetélkedőn.

A döntő három napig tart. A második napon számítástechnikai gyakorlaton vesznek részt a diákok, ahol három feladatot kapnak. Az elsőben az Internetre való hivatkozás előnyeiről kell egy rövid terjedelmű fogalmazást írniuk, a másodikban internetes cikkeket kell keresniük, végezetül pedig egy eddig ismeretlen számítógépes programban kell helyt állniuk a csillagászat témakörében. A legjobb csapatot pénteken értékes tárgynyereménnyel díjazzák.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-08-27 )

Tovább az archívumra