Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új faölelési rekord

Új faölelési rekord

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új magyarországi rekord született, megdőlt a faölelés rekordja a VI. Mátrafüredi Erdészeti Nyílt Napon. A nagy park fáit 978-an ölelték, megdöntve ezzel a soproni 280-as rekordot. Az Erdészeti Napon a szakemberek közérthető módon mutatták be az erdész sokrétű munkáját, a mindennapok során használt gépeket az ovisoknak és az általános iskolásoknak, akik még vadászkutyát is simogathattak.

Csapkodnak a fejszék, zúgnak a rakodó- és aprítógépek a mátrafüredi nagy parkban. A felállított standoknál a szakemberek közérthető módon mutatják be az óvodásoknak és az általános iskolásoknak az erdei világot, az erdész sokrétű munkáját, így testközelbe kerülnek az erdő vadjai és az erdőgazdálkodás. Az állami erdészeti társaság hosszú távú célja a jövő generációjának szemlélet- és magatartásformálása.

Az iskolások nagy érdeklődéssel figyelték az erdészek mindennapi munkájának bemutatását, és sokan közülük már tudják, hogy miért fontos a környezetvédelem.

Az előző évhez hasonlóan, az erdészeti nyílt naphoz kapcsolódóan a Nimród Kerekerdő Egyesület egy „közös faölelési akcióval” kapcsolódott. Célja, a figyelemfelhívás, hogy „nemzeti kincsünk az erdő”. Az akció sikeres volt, új magyarországi rekord született, majdnem ezren ölelték a fákat, jelentette be Gál Gábor, a Magyarországi Rekordok regisztrátora.

A közös ölelési akció országos rekordját a helyszínen lévő zsűri dokumentálta. Az erdészeti nyílt nap is sikeres volt, hiszen több mint kétezren regisztráltak az eseményre.


Tovább az archívumra