Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ötleteket várnak

Ötleteket várnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Nyolcvanasi lakókörzet Kispiac mögötti területén szerettek volna kutyafuttatót kialakítani, azonban ez a park sportpályának minősül, így itt más beruházást kell megvalósítani – mondta Bús Árpád Zsolt, önkormányzati képviselő mai sajtótájékoztatóján. Az 1 millió 300 ezer forint rendelkezésre álló összeget a Béke téri kutyafuttatóra szeretné átcsoportosítani, az eredetileg tervezett helyre pedig várja az ötleteket a lakosságtól. Eddig tollaslabda-pálya és olvasó-pihenő park létesítésére érkezett a legtöbb szavazat.

Jelenleg a 9-es körzetben egy kutyafuttató van, de nem igazán használják, hiszen elég kicsi. Többszöri bejárást követően a Hertelendy-Verseny-Platán utcák által határolt park került kiválasztásra, itt szerettek volna egy új kutyafuttatót a terület 1/3 részében – mondja Bús Árpád Zsolt.

– A szeptember 26-i testületi ülésen azt a választ kaptam, hogy a sportkoncepcióban ez a terület „C” típusú sportpályának van minősítve, elolvasva a koncepciót valóban említ egy Verseny úti pályát – nem egyértelműsítve, hogy ez a régi tiszti pálya lenne az – azonban benne van, hogy a koncepcióban vállalásként, hogy felül kell vizsgálni a pálya kihasználtságát. Innentől kezdve, hogy ez sportpályának minősül, itt nem valósulhat meg kutyafuttató. Azonnal jött a kérdés a testületi ülést követően a lakók részéről, hogy akkor hol – magyarázta a képviselő.

A képviselő kiemelte: írásban fog fordulni a városvezetéshez, hogy csoportosítsák át az 1 millió 300 ezer forint rendelkezésre álló összeget a Béke téri kutyafuttatóra, amely még átalakításra, bővítésre szorul.
A kérdés azonban továbbra is az, hogy a Kispiac mögötti térrel mi lesz, hiszen néhány eleme balesetveszélyessé vált már.

– Nagyon sok ötlet érkezett, jelenleg egy tollaslabda-pálya és mellette egy olvasó- pihenőpark létesítése az, ami vezet. Én magam részéről ezt tudom támogatni, kérdésként bennem felmerül az, hogy ahogyan egy kutyafuttató sem elsősorban sportcélokhoz kapcsolódik, ugyanúgy egy olvasó- és pihenőpark sem. Tehát lehetséges, hogy itt valóban át kell majd minősíteni a teret. Hatalmas a tér, tehát ez látszik. El kell kezdeni a terület rendezését. A terület rendezéséről még röviden annyit, hogy én június 14-én fordultam polgármester úrhoz írásban egy kéréssel, hogy az itt mögöttem látható régi spotpályának a vascölöpeit, dróthálóit, ami már balesetveszélyessé vált, azt bontsuk el – sorolta Bús Árpád Zsolt.

A legutóbbi közgyűlésen a képviselő ígéretet kapott arra, hogy hamarosan elbontásra kerül majd ez a veszélyes elem.
A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá az is, hogy az idei költségvetésben elfogadtak egy Baross Gábor utcai fekvőrendőrt, amely sokak nem tetszését váltotta ki. A településfejlesztési bizottság felül fogja vizsgálni a helyszínt, és kijelölik, hogy hol lesz majd a legmegfelelőbb az említett útszakaszon.


Tovább az archívumra