Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gasztrorandi

Gasztrorandi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gasztrorandit, Heves megyei Kóstolónapot tartottak Egerben, ahol találkozhattak a helyi termelők és a megyei vendéglátóipari vállalkozások. A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara célja a közös rendezvénnyel, hogy a környékbeli termelők a vendéglátóhelyek beszállítóivá válhassanak.

Szörpök, lekvárok, tészták, kolbászok, bio zöldségek. Helyi termelők által termelt alapanyagból készített kézműves termékek sorakoztak a kóstoló napon. A Felelős Gasztrohős Alapítvány budapesti és balatoni események után, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával szakmai partnerségben szervezte meg Egerben a Gasztro Randit. Melynek lényege, a termelők és a vendéglátók összehozása.

Több mint 20 termelő hozta el portékáját a kóstoló napra, mert jó lehetőségnek tartják, hogy a vendéglátóhelyek számára első kézből kínálhatják saját készítésű termékeiket.

Az őstermelőknek kevés az idejük, hiszen mindent maguk állítanak elő, kevés a marketing lehetőségük, ide érdekük volt eljönni – mondja File Sándor, a HKIK gazdaságfejlesztési igazgatója.

Itt a termék önmagát adja el. A piacra jutáshoz, ízek, illatok kellenek, amit csak itt helyben lehet értékké váltani – tette hozzá az igazgató, ez volt a rendezvény üzenete.


Tovább az archívumra