Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lemondott parlamenti mandátumáról Fodor Gábor

Lemondott parlamenti mandátumáról Fodor Gábor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lépését a jelenlegi politikai közhangulattal magyarázta. A politikus az SZDSZ-ből nem lépett ki.

A liberális politikus mai hatállyal megvált parlamenti mandátumától. A lemondással kapcsolatos iratokat már átadta a házelnöki posztról leköszönő Szili katalinnak.

Döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, Magyarországon nincs párbeszéd , együttműködés és összefogás. Úgy fogalmazott, bár hivatásától kell megválnia, azt becsületbeli okok miatt jelen helyzetben nem folytathatja. Retkes Attila pártelnök az SZDSZ szezonnyitó frakcióülése után elmondta, sajnálja, hogy Fodor Gábor így döntött, de annak örül, hogy nem lépett ki a pártból. A párt országos tanácsa a hét végén dönthet arról, kit jelöl Fodor Gábor megüresedett helyére.

Fodor Gábor politikai pályáját fidesz alapító tagként kezdte, 1993-ban a párt alelnökévé választották. , majd lemondott tisztségéről és kilépett a pártból. Az 1994-es választásokon az SZDSZ jelöltjeként szerzett mandátumot a gyöngyös központú választókerületben. Még ebben az évben művelődési miniszter lett, tisztéről egy év után lemondott. 2007-ben környezetvédelmi miniszter, 2008-ban az SZDSZ elnöke lett. Az Európai parlamenti választás kudarca után megvált pártelnöki posztjától és mai hatállyal parlamenti mandátumát is visszaadta.

Pálinkás Ildikó


Az Aktuális napi hírei (2009-09-14 )

Tovább az archívumra