Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Borkóstolók, gyermekprogramok, kézművesek és persze felvonulás is volt az idei gyöngyösi szüreti napokon

Borkóstolók, gyermekprogramok, kézművesek és persze felvonulás is volt az idei gyöngyösi szüreti napokon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A három nap alatt több ezren fordultak meg a város központjában, ami a rendezvény idejére a „Borok és étkek tere” nevet vette fel.

Erdély és a Mesterségek utcája, Borok és étkek tere. Így nevezték át a Fő teret és a Dr Puky Árpád utcát az idei Szüreti Napok idejére. Kézművesekkel, népi árusokkal és borkóstoló pavilonokkal töltötték meg a város központját.

A helyiek közül a Vidróczki és az Ördögszekér néptánc együttes táncolt, de fellépett a Szegedi Molnár Dixieland és a Hot Jazz Band is. A gyerekek nagy örömére pedig Farkasházi Réka tartott interaktív műsort a legkisebbeknek.

A szüreti rendezvény záró napján pedig szokás szerint a felvonulás állt a középpontban, melyen Gyöngyös város óvodái, általános és középiskolásai, és a környező települések népviseletbe öltözött képviselői is részesévé váltak a szüreti hagyományoknak. Idén is lehetett szavazni a legjobbra, melyet néhány hét múlva ünnepélyes keretek között hirdetnek majd ki a polgármesteri hivatalban.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-09-14 )

Tovább az archívumra