Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Magyar Önkormányzatok Szövetsége szerint a költségvetésben szereplő 120 milliárddal szemben 250 milliárd forinttal szűkül jövőre az önkormányzatok mozgástere.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége szerint a költségvetésben szereplő 120 milliárddal szemben 250 milliárd forinttal szűkül jövőre az önkormányzatok mozgástere.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szervezet ezért további egyeztetéseket szorgalmaz a kormányzattal – mondta Gyöngyösön a szövetség elnöke.120 milliárd forint – a kormány korábbi közlései szerint ennyivel kevesebb pénzből gazdálkodhatnak jövőre az önkormányzatok. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének számításai szerint azonban ennél jóval nagyobb mértékben szűkül majd a helyhatóságok mozgástere jövőre.

Balázs József szerint a kistelepüléseket hozza majd a legrosszabb helyzetbe a 2010-es büdzsé, a falvakban ugyanis kevesebb a lehetőség takarékoskodásra, mint a városokban.

Az önkormányzati szövetség elnöke szerint ha a mostani formában kerül elfogadásra a költségvetés, a helyhatóságok bizonytalan helyzetbe kerülnek, ezért egyeztetéseket szorgalmaznak az országgyűlés polgármester képviselőivel.

A kormány egyébként jóval kisebb forráselvonással számol. Varga Zoltán önkormányzati miniszter a napokban úgy nyilatkozott: a feladatcsökkentések és átszervezések hatására a helyhatóságok támogatása 86 milliárd forinttal csökken majd jövőre.

Pifkó Tamás


Tovább az archívumra