Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendkívüli ülés

Rendkívüli ülés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy 8,2 millió forintra pályázik a gyöngyösi önkormányzat a szociális ellátást nyújtó intézményekben dolgozók bérhelyeztének rendezésére. A támogatásból a kötelező béremelések által okozott hatásokat lehet kezelni. A pályázat benyújtásáról rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület.

Egyetlen előterjesztés szerepelt a gyöngyösi képviselő-testület kedd délutáni, rendkívüli ülésének napirendjén, amelyet egy közeli pályázati határidő miatt hívott össze az önkormányzat.

A Magyar Államkincstár és a Belügyminisztérium a szociális bentlakásos és átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben foglalkoztatottak bérhelyzetének rendezésére írt ki pályázatot, a 2017. évi minimálbér és garantált bérminimum emelése, valamint a szociális hozzájárulási adó csökkentése hatásának kompenzálására nyújtott korábbi támogatás ugyanis nem minden esetben kezelte megfelelően az érintettek esetében a hatásokat.

A maximális támogatási összeg mintegy 8,2 millió forint, és mivel az önkormányzat a gyöngyösi kistérségi társulás keretein belül látja el a szociális feladatokat, sikeres pályázat esetén az elnyert összeggel a társulás részére nyújtott önkormányzati támogatás mértéke csökkenthető lesz. Miután a képviselők kedden vita nélkül elfogadták az előterjesztést, a polgármesteri hivatal be is nyújtotta pályázatát a Magyar Államkincstár felé.


Tovább az archívumra