Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Havazott

Havazott

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Éjszaka megérkezett a Mátrába az első komolyabb havazás. Az ország legmagasabb pontján több mint 15 cm hó hullott 24 óra alatt. Ennek az Advent Kékesen program szervezői örülnek, az autósok azonban kevésbé.

Menetrend szerinti autóbusz vesztegelt Mátraháza és Kékestető között ma délelőtt. Tartós és nagy intenzitású havazás érkezett a térségbe éjszaka, ami megnehezítette a közlekedést a Mátrában.

– Folyamatosan dolgoztak a gépeink éjszaka, voltak fent a Mátrában mind a 24-es, mind a 2408-as és a Mátraszentimre, Mátraszentlászló bekötőutakon is. Most is folyamatosan 4 géppel dolgozunk a Mátrában. Az utak burkolata helyenként havas, hókásás – közölte Rapcsák Róbert, a Magyar Közút Heves Megyei Igazgatósága üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

Az autósokkal ellentétben a kirándulók örültek a fehérbe öltözött tájnak.

És örülnek az Advent Kékesen program szervezői is, akik az időjárás adta lehetőségeket kihasználva már tegnap elkezdtek hóágyúzni az ország legmagasabb pontján annak érdekében, hogy igazi téli hangulat fogadja vasárnap az eseményre érkezőket.

– Ez itt nekünk a téli szezonindító, meghívjuk ide a különböző nagy síegyesületek és csapatok vezetőit Magyarországról, mert ez pont olyan nekünk, mint Ausztriában. Minden tartományban a legmagasabban fekvő lakott település advent első vasárnapján egy közös fohászra invitál mindenkit – említette Klausmann Viktor.

Kékestetőn 8. alkalommal rendeznek adventi programot, ami rendszerint nagy népszerűségnek örvend a környéken élők körében.

– Arra kérünk mindenkit, hogy aki szeretne minél messzebb jutni autóval Kékestetőre, hogy fél 10-ig 10-ig érkezzen fel, hiszen a tapasztalat szerint fél 11-től már a mátraházi parkolókat töltjük. 4 kisbusz folyamatosan szállítja azokat a vendégeket, akik lent maradtak a mátraházi nagyparkolókban – húzta alá sícentrum szóvivője.

A Kékestetői Sícentrum üzemeltetői bíznak benne, hogy megmarad a hó és a közeljövőben érkezik utánpótlás is, hiszen az a céljuk, hogy karácsonyra már birtokba vehessék a pályát a síelők.


Tovább az archívumra