Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több ezren vettek részt a hétvégén a gyöngyösi Fájdalmas Szűzanya Búcsún.

Több ezren vettek részt a hétvégén a gyöngyösi Fájdalmas Szűzanya Búcsún.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ünnepséget a Ferences rend 800 éves jubileumával egybekötve rendezték. Az egész hétvégén át tartó eseményen idén is a hordozható Mária-szobrok találkozója vonzotta a legtöbb érdeklődőt.

„Nagy gonddal őrizd szívedet, mert belőle indul ki az élet” – ez volt Várnai Jakab ferences atya ünnepi szentmiséjének fő gondolata a gyöngyösi Fájdalmas Szűzanya Búcsún. Az egész hétvégén át tartó ünnepség leglátványosabb és legtöbb érdeklődőt vonzó része a hordozható Mária-szobrok vasárnapi találkozója volt. Idén közel hetven szoborral érkeztek zarándokok.

A legtöbbet ez a szobor utazott Gyöngyösre, az erdélyi Nagykároly egyházközösségének tagjai hozták el a búcsúba. Idén is megjelentek az abasáriak közel 500 éves szobrukkal, Karácsondról pedig egy igazi különlegességet, a neogótikus stílusú hordozható Mária-szobrot hozták el a hívek.

A boldogiak az elmúlt két évben közel 40 helyre zarándokoltak, mint mondják, a gyöngyösi búcsú különlegességében mind közül kitűnik.

A búcsúra több ezren voltak kíváncsiak, sok volt közöttük a fiatal is. Az érdeklődők és zarándokok több mint száz településről érkeztek.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-09-28 )

Tovább az archívumra