Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén utoljára üléseztek a gyöngyösi képviselők

Idén utoljára üléseztek a gyöngyösi képviselők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új életet lehelne a lakásért életjáradék programba a gyöngyösi önkormányzat. A képviselő-testület idei utolsó ülésén döntött úgy, hogy új rendeletet alkot a programról, amely több ponton is könnyít a feltételeken, hogy többen élhessenek a lehetőséggel.

A képviselő-testület új rendeletet alkotott a lakásért életjáradék programról, amelyet 2008-ban vezetett be először az önkormányzat, ám az érdeklődés alacsony volt iránta. Az új rendelet szerint a programban azok vehetnek részt, akik betöltötték a 65. életévüket, és legalább 30 négyzetméteres lakással vagy 50 négyzetméteres házzal rendelkeznek.

A polgármesteri hivatal munkatársai az önkormányzat sportfejlesztési koncepciójában foglaltaknak megfelelően felmérték a városban található szabadtéri sportpályák állapotát, és javaslatot tettek azok felújítására. A cél, hogy minden közterületi sportpálya betöltse eredeti szerepét, és korszerű burkolattal ellátott, kerítéssel körbezárt, futballkapukkal, kosárlabdapalánkkal, pályafelfestésekkel ellátott létesítményként működjenek.
A grémium úgy döntött, pályázatot nyújt be bérlakások felújítására. Az európai uniós pályázat segítségével a Püspöki u. 23. szám alatt található hét bérlakás felújítását szeretné elvégezni az önkormányzat, amely hétmillió forintra pályázott.

A képviselő-testület elfogadta a város 2018-as rendezvénynaptárát, és előzetes kötelezettségvállalást tett annak érdekében, hogy a Gyöngyösi Kulturális- és Rendezvényközpont leszerződhessen a fellépőkkel. A rendezvénynaptárból kiderült a nagyobb városi rendezvények időpontja: a városnapot és a XIX. századi piacot május 13-án, a bornapokat május 25-27-én, a GYÖNGY Fesztivált augusztus 6-a és 12-e között, a Mátrai Szüreti Napokat pedig a szeptember 14-i hétvégén rendezik.

Az „Év Sportolói” elnevezésű városi kitüntetés eddig is több kategóriában adott lehetőséget a város legjobb sportolóinak elismerésére, azonban ezidáig nem volt külön kategória az utánpótláskorú sportolók számára. Ezen változtatott decemberi ülésén a képviselő-testület, amely létrehozta az „Év Utánpótlás Leány Sportolója”, az „Év Utánpótlás Fiú Sportolója” és az „Év Utánpótlás Csapata” kategóriákat a 18. életév alatti egyéni sportolóknak és csapatoknak, és egyúttal megszüntette a „Gyöngyösi Fiatalok a Sportért” kitüntetést.


Tovább az archívumra