Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Januárra elkészülhet a Károly Róbert Főiskola Hallgatói Információs Központja

Januárra elkészülhet a Károly Róbert Főiskola Hallgatói Információs Központja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A beruházásra az intézmény még tavaly nyert támogatást. A pénzből informatikai fejlesztéseket végeznek, és létrehoznak egy új laboratóriumot is.

Épül a Károly Róbert Főiskola kampuszának legújabb épülete, a hallgatói információs központ. Ennek létrehozására is pályázott az intézmény még 2008-ban az Oktatási és Kulturális- valamint a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium által kiírt tendereken.

Informatikai fejlesztésekre és a hallgatói információs központ létrehozására mintegy 1,2 milliárd forintot nyert a főiskola. Az összegből egy minden igényt kielégítő informatikai hálózatot hoznak létre, és a főiskola a fejlesztésekre alapozva egy új szakot is indítani tervez a jövőben.

A főiskola tass pusztai telephelyén is folynak a fejlesztések, itt a mintegy négyszáz millió forintos támogatásból egy minden igényt kielégítő laboratóriumot hoznak majd létre, amely valamennyi élelmiszertechnológiai és mezőgazdasági vizsgálatra alkalmas lesz.

Dr. Magda Sándor rektor azt is elmondta: mindkét folyamatban lévő fejlesztés egyaránt segíti az oktatás színvonalának emelését, valamint a főiskola kutatási-fejlesztési és innovációs törekvéseit.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-10-05 )

Tovább az archívumra