Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az idősek világnapjára emlékezett Gyöngyös városa péntek délután

Az idősek világnapjára emlékezett Gyöngyös városa péntek délután

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nyugdíjas szervezetek és kulturális csoportok közös programján több száz helyi idős ember vett részt.

Az ENSZ javaslatára 1991 óta minden év október 1-én megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról – az idősek egyre növekvő táboráról, merthogy számuk a következő 20 évben várhatóan megduplázódik. A 2001-es népszámlálási adatok szerint ma Magyarországon minden ötödik ember időskorúnak számít, vagyis már betöltötte a hatvanadik életévet.

Több ezer nyugdíjas él a városban és a kistérségben is, őket ünnepelték nemrég egy kulturális egyveleggel. A megjelent szépkorúakat Dr.Végh Attila alpolgármester köszöntötte, és kiemelte a korosztály létének fontosságát Gyöngyös többi generációja számára.

A politikus úgy vélte: a társadalomnak azon kell munkálkodnia, hogy az idősek élete ne csak egyetlen, hanem 365 napra legyen fontos a közösség életében egy évben. Mint fogalmazott, vannak dolgok, amit csak ez a korosztály tud, amelynek csak ők voltak a szemtanúi.

Az idősek saját magukat is felköszöntötték, a környék több nyugdíjas kulturális csoportja is fellépett a Mátra Művelődési Központ színpadán. Így eljött a karácsondi asszonykórus, és volt tánc, vers is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-10-05 )

Tovább az archívumra